Обикновено, когато видим в социалните мрежи съобщение Издирва се!, си мислим

...
Обикновено, когато видим в социалните мрежи съобщение Издирва се!, си мислим
Коментари Харесай

Пеещото момче изчезна! В Асеновград го търсят под дърво и камък

Обикновено, когато забележим в обществените мрежи съобщение " Издирва се! ", си мислим за липсващ човек, чиито близки се пробват да открият. Тук казусът е по-различен. Търси се не човек, а пеещо момче. По-скоро скулптура на пеещо момче, дело на известния асеновградски ваятел Коста Ламбрев, от чиито ръце са излезли голям брой значими статуи. Оказва се, че " Пеещо момче " е пропаднала вдън земя...

През декември се навършват 100 години от рождението на този талантлив създател и Сдружение Станимашка фотографчийница, взаимно с градската библиотека в Асеновград приготвят огромно събитие. Така излиза наяве, че Пеещото момче е изчезнало и от сдружението насочиха зов към всички асеновградчани, които знаят нещо или са видели скулпурата: 

" Важно известие! ИЗДИРВА съдебна експертиза! Приятели, взаимно с Градска библиотека " Паисий Хилендарски " приготвяме огромно събитие за честването на 100 годишнината от рождението на огромния ваятел Коста Ламбрев. По този мотив започнахме търсене на една изчезнала негова статуя. Това е " Пеещо момче ". Тя е била сложена в двора на някоя от детските градини в града. Свързахме се с всички директорки, само че я няма в нито една градина.

Моля, в случай че някой знае нещо за скулптурата, дано написа! "

За страдание хора от Сдружението са провели диалози с всички шефове на детски градини в града и първичната информация, че Пеещото момче се пази в една от тях, не се е удостоверила. Сега другото съмнение е, че е захвърлена в някое мазе или се е озовала в някоя частна сбирка.

Знаете ли нещо?

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР